Srpski | English

Bulevar vojvode Stepe 20, 21000 Novi Sad
tel/fax: +381 21 6400 808 | tel: +381 21 6790 545
office@ciklovent.co.rs

Ventilatori


Eng | Srp

Eng | Srp

Proizvodni program ventilatora obuhvata izradu i montažu 5 grupa centrifugalnih ventilatora za primenu u različitim granama industrije.

Ventilator tip C – Kapacitet do 160.000 m3/h, porast pritiska do 5.000 Pa. Pogodan je za odsis relativno čistog vazduha.
Ventilator tip CV – Kapacitet do 140.000 m3/h, porast pritiska do 5.000 Pa. Pogodan je za odsis i transport praškastih materijala veće granulacije.
Ventilator tip CVM – Kapacitet do 20.000 m3/h, porast pritiska do 2.500 Pa. Pogodan je za odsis i transport praškastih materijala manje granulacije.
Ventilator tip NGVM – Kapacitet do 200.000 m3/h, porast pritiska do 6.000 Pa. Pogodan je za odsis vazduha zasićenog raznim isparenjima.
Ventilator tip NGVM-ex – Kapacitet do 80.000 m3/h, porast pritiska do 4000 Pa. Pogodan je za odsis vazduha zasićenog eksplozivnim smešama.
Visokopritisna duvaljka tip DUV – kapacitet do 20.000m3/h, porast pritiska do 28.000 Pa.

Svi ventilatori su iz sopstvene proizvodnje, uglavnom su izrađeni od crnih čeličnih limova (i po potrebi od INOXa) u zavarenoj izvedbi, antikorozivno su zaštićeni, balansirani statički i dinamički pomoću precizih instrumenata za daljinsko snimanje vibracija. Oslanjanje ventilatora je preko duplih ramova sa elastičnim podmetačima za veće ventilatore i direktno preko elastičnih podmetača za manje ventilatore. Uz svaki ventilator se izrađuje elastična veza i antivibracioni podmetači koji spečavaju prenos vibracija na cevovod i postolje. Veza rotora i elektro motora može biti direktna i indirektna preko osovine i remenica. Ležaji koji se ugrađuju su od poznatih svetskih proizvođača: FAG, SKF. Elektromotori koji se ugrađuju su takođe od poznatih proizvođača: ABB, KONČAR, SIEMENS.
Duvaljke se izrađuju uglavnom za pneumatski transport praškastih materijala na velike udaljenosti.

Merenje i kontrola


Merenje i kontrolu opreme u proizvodnji vrši lično tehnolog konstruktor:
• Balansiranje rotora ventilatora u proizvodnji
Svaki ventilator se statistički i dinamički balansira na min.vibracije po X i Y osi u jednoj i dve korekcijske ravni (dinamičko uravnotežavanje). Podaci se unose u računar i arhiviraju se za svaki ventilator. Nakon montaže i eksploatacije ventilatora vrši se ponovno snimanje vibracija na licu mesta, svaka 2-3 meseca garantnog roka ventilatora.

Balansiranje se vrši preciznim vibro-balansom za daljinsko snimanje vibracija, firme “Schenck” Nemačka.

• Kontrola ventilatora u radu u proizvodnji
Ispitna stanica ventilatora je opremljena kompijuterizovanim frekventnim regulatorom “Emerson” na kojem se prati “radna tačka” ventilatora. Očitavanjem parametara, broja obrtaja, statičkog pritiska i protoka, očitavamo i Pef-efektivnu snagu elektomotora i (η) koeficijent iskorišćenja ventilatora.


Ciklovent 2012 | Izrada sajta by www.sajtovi-izrada.com | Linkovi prijatelja

To top